Mantelzorgwijzer

Zorgen doe je niet alleen

Als je mantelzorger bent, komt er veel op je af. Wat is er aan hulp en ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn en met welke instanties krijg je te maken om dit te regelen. De mantelzorgwijzer bestaat uit drie delen: Zorgen voor de ander, In de Regelstand en En nu jij. Wat wil je wel en wat wil je niet doen en hoe stel je jouw grenzen daarin? Balans brengen in je leven zorgt dat je het mantelzorgen vol kunt houden. Om dat te krijgen is het belangrijk ook stil te staan bij wat deze verandering met jou doet en hoe je ermee omgaat. De illustraties in dit boek zijn van Anne Marie Potmeer.

De boeken van Agnes Lagerweij de Actiewijzer/Mantelzorgwijzer zijn handzaam en eerlijk geschreven. Ze bieden concrete handelingsperspectieven en handige tips voor de mantelzorger en zijn/haar omgeving, waarbij de mantelzorger zelf wordt uitgedaagd om zichzelf/haarzelf en het eigen gedrag onder ogen te zien. Met als doel de mantelzorg volhoudbaar en de mantelzorger welbevinden te geven. De boeken zijn fraai geïllustreerd met mooie en toepasselijke illustraties en scherpe quotes.

Willemien Vreugdenhill

Wethouder wijkwerk en welzijn, Gemeente Ede

Als consulent kan ik zeggen dat De Mantelzorgwijzer een goed boek is. In de communicatie met mantelzorgers is het boek goed bruikbaar om de positie waarin ze zitten te verduidelijken. Het geeft tools om tot inzicht te komen.

Consulent van een Steunpunt voor mantelzorgers