Training

 

Bij Kick Advies kun je terecht voor training, workshops en themabijeenkomsten. De thema’s, de programma’s en de werkvormen zijn grotendeels zelf ontwikkeld. Een voorbeeld is het spel Hulp vragen voor mantelzorgers.

De trainingen en workshops zijn interactief en je gaat zelf ervaren en beleven hoe het is om in de schoenen te staan van een ander. De andere kant bekijken geeft meer begrip en compassie voor jezelf en de ander. Hierdoor ontstaat er echt contact, verbinding en betrokkenheid.

Ook is het mogelijk om een training, workshop of themabijeenkomst op maat te laten maken over een bepaald onderwerp. Informeer naar de mogelijkheden.

Training Dementiewijzer

Deze training bekijkt dementie vanuit de rollen: iemand met dementie, de mantelzorger en de samenleving. Dit gebeurt met oefeningen, het spel Sociale Benadering Dementie en met film.

Training Mantelzorgwijzer

In deze training ga je door middel van oefeningen zoals mantelzorgcarrousel, veerkracht, nee zeggen en rollenspellen aan de slag met het omgaan met: grenzen stellen, weerstand, veerkracht, verlies, je veranderende relatie en acceptatie.

Training Actiewijzer

Deze training gaat over hoe je omgaat met rouw en verlies en wat je kunt doen om weer meer levensplezier te krijgen, in beweging te komen om nieuwe activiteiten te ondernemen en het krijgen van contact en verbinding met andere mensen.

Training Bewustwijzer

In deze training ga je via oefeningen en rollenspellen aan de slag met persoonlijke ruimte, keuzes maken, waarden en normen, nee zeggen en grenzen aangeven.

Workshop Leefstijl en Welzijn

In deze workshop ga je met behulp van het spel Leefstijl en welzijn  met elkaar in gesprek.

Workshop Sociale Benadering Dementie

In spelvorm ga je met behulp van vraagkaartjes vanuit de drie domeinen en de drie verschillende rollen met elkaar in gesprek over dementie.

Workshop kennisreeks zelfkennis is zelfzorg

Deze kennisreeks draait om zelfkennis is zelfzorg en bestaat uit een aantal delen.

Workshop familieopstellingen

Je krijgt inzicht in de invloed die het gezin waar je vandaan komt op je heeft gehad. Dat zorgt voor begrip, zodat je kunt verwerken wat je hebt meegemaakt, ervaren of beleefd.

Workshop Roos van Leary

In de workshop gaan we interactief aan de slag met de Roos van Leary aan de hand van voorbeelden die de deelnemers zelf inbrengen.